Преди 1 ден запалих без проблем, днес отивам да върша работа, качвам се в колата.. не пали. Вчера сменях лостчето за фаровете и това за чистачките. Възможно ли е от там да съм прецакал нещо, или да е дала на късо някъде ? При завъртане на ключа, колата не прави нищо по-различно от преди, само че вместо да запали от четвърт, продължава да се мъчи. Предположения от какво може да е проблема ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Не пали алфата.
Collapse
X
-
Хмм... Не мисля. Възножно е бушона на помпата да си разместил или разбутал. Беше някой от 4те под дебитомера. Виж и като дадеш на контакт какво се случва изобщо. Аз имах подобен проблем и ми беше думнал бушон services .... ха ха. Ама тогава нишо не бачкаше в колата и само въртеше стартера. Друг възможен проблем е датчика на коляновия вал да е дал фира...Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection
Comment
-
Ще видя бушоните, точно тях вече ги сложих в списъка с възможни повреди. При контакт няма абсолютно никаква разлика от преди повредата, дори при опит да запаля всичко е еднакво, по мои впечатления.. с изключение на това, че не пали. Ако е датчика на коляновия вал, как може да се установи ?166 2.4 JTD
Comment
-
Аз хубаво написах... Някои е изтрил обаче писанието ми...
Питах каква е точно разновидноста на 155-ца която е въпросната...
Помпата сработва само при първо даване на контакт (ако не е палена известно време) А на следващи врътвания на ключа не прави нищо, сработва чак когато се завърти контактния ключ в позиция "стартер" (това е за машините с по-старата електроника)...
Отделно по спомени някои разновидности на 155-ца имаха и инерционен изключвател под седалката....
Абе... я триите и тоя ми пост какво се хабя да пиша...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirecyt Покажи съобщение1.8 TS Sport 127к.с. 92 година.
Откачаш кабел от някоя свещ, слагаш там друга която опираш някъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на замасено място и въртите на стартер за да се види дали има високо...
За да неиска да пали грам или липсва искрата или горивото.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Колата има гориво със сигурност. Като дам контакт се чува едно жужене, което мисля че е от помпата. Отделно намирисва на бензин. Не разбирам все още до толкова, че да разбера какъв ми е проблема, днес се взирах под капака може би 2 часа без резултат. Ако може да ми препоръчате някакъв сервиз в София.. А пък ако имате идея в Студентски град дали са читави, още по-добре. Дори да не е сервиз, някой който разбира алфите също би помогнал..Last edited by mirecyt; d.m.y г., 16:51.166 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от mirecyt Покажи съобщениеКолата има гориво със сигурност. Като дам контакт се чува едно жужене, което мисля че е от помпата. Отделно намирисва на бензин. Не разбирам все още до толкова, че да разбера какъв ми е проблема, днес се взирах под капака може би 2 часа без резултат. Ако може да ми препоръчате някакъв сервиз в София.. А пък ако имате идея в Студентски град дали са читави, още по-добре. Дори да не е сервиз, някой който разбира алфите също би помогнал..
Пишете къде е колата и един телефон и така...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
Comment